Dessverre har VG kommet i skade for å trykke – på den 3. side - to innlegg av forfattere som burde vært beskyttet mot seg selv.

VG 14.01.11 SJØLI: Pinligere enn dette blir det ikke.

VG 14.01.11 SJØLI: Pinligere enn dette blir det ikke.

Verken i meningsinnhold eller kvalitet er dette artikler Verdens Gang normalt slipper gjennom. Vi beklager at våre rutiner har sviktet så fundamentalt.

For å rette opp det feilaktige inntrykket som Hans Petter Sjøli (fredag) og Eirik Mosveen (i går) kan ha skapt i opinionen, bringer VG i dag den riktige meningen.

Det er altså verken Neil Young (HPS) eller Bob Dylan (EM) som har representert den rytmiske musikkens viktigste tilstedeværelse på kloden.

Det korrekte er Paul McCartney og John Lennon. I den rekkefølgen.

Egentlig er det ikke mer å si om den saken.

VG 15.01.11. MOSVEEN: Kommentarjournalistikkens sertifiserte Mike Tyson bommer denne gang.

VG 15.01.11. MOSVEEN: Kommentarjournalistikkens sertifiserte Mike Tyson bommer denne gang.

Det skal i rettferdighetens navn bemerkes at Sjøli og Mosveen besitter betydelig spisskompetanse om AKP (m-l) og monstermaster, og kan således ha tilegnet seg noe basiskunnskap om Vømmøl og Vestlandsfanden.

Hva musikk angår kreves imidlertid en større faglig innsikt, og bør overlates til oss i kultureliten å ha noen kvalifisert oppfatning om.

(Det skulle virkelig tatt seg ut om enhver med tilgang til et tastatur skulle begynne å ytre seg om hva det skulle være. Hva slags samfunn skulle nå det bli!)

Paul McCartney og John Lennon har i fellesskap og hver for seg begått Det Aller Beste som er utgitt siden Wolfgang Amadeus Mozart gikk i knebukser. Når jeg tenker meg om gjorde han det hele livet, dessuten kom jo Beethoven etterpå.

Men i hvert fall har McCartney og Lennon komponert den aller viktigste musikken siden Mozart, hvis vi ser bort fra Beethoven, Brahms og Wagner. Mulig også Edvard Grieg og Jelly Roll Morton.

Uansett er Paul McCartney og John Lennon de mest innflytelsesrike opphavsmenn og musikere på denne side av Grieg, Jelly Roll, Charlie Parker og Miles Davis. Eller kanskje ikke Parker. Men Hank Williams og Johnny Cash.

 

RIKTIG SVAR: Paul McCartney (t.h.) og John Lennon.

RIKTIG SVAR: Paul McCartney (t.h.) og John Lennon.

Vi snakker om to unike stilskapere som verden ikke har sett maken til ved siden av Elvis Presley og Chuck Berry.

 

Paul McCartney og John Lennon er uten sidestykke det mest toneangivende som har skjedd det platekjøpende publikum hvis vi ikke regner med Rolling Stones, Pink Floyd, Bowie eller Dylan.

Enhver idiot vil vite at McCartney og Lennon både som utøvende og skapende kunstnere representerte en særegen kombinasjon som ingen unntatt Michael Jackson og ABBA har vært i nærheten av.

 Ærlig talt, altså. Neil Young?!

 Jeg ler meg i hjel. 
 

 

 

 

(Denne svært viktige kommentaren sto også på trykk i VGs papiravis – på den 3. side – søndag 16. januar 2011.)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende